Pàgines

NOTÍCIES

L’Arxiu Municipal existeix des de la creació de la ciutat medieval (segle XIV), amb la ciutat i per a la ciutat. És la Casa de la Memòria, el lloc on es guarden els documents amb informació sobre com s’ha anat organitzant i construint Sant Feliu de Guíxols; sobre els fets i les persones que han format part de la seva història.

Sant Feliu de Guíxols és la ciutat on vivim, l’escenari protagonista de la nostra vida. És el lloc on ens sentim vinculats de manera més immediata o directa, però alhora és com un farcell atapeït, ple d’una gran diversitat d’elements que, dia a dia, anem descabdellant.

divendres, 22 de març del 2013

Ingressa a l’Arxiu Municipal de Sant Feliu de Guíxols el fons documental de l’Associació Turística Guixolenca


L’Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols i l’Associació Turística Guixolenca han signat un conveni de comodat pel qual aquesta entitat diposita la seva documentació a l’Arxiu Municipal atès el seu valor cultural per a la ciutat.

L’Associació Turística Guixolenca es va crear el 1982 a Sant Feliu per un grup de ciutadans amb la finalitat de defensar i enfortir els interessos turístics del municipi. Al llarg dels seus trenta anys d’existència, ha organitzat i participat en nombroses activitats de promoció turística i econòmica de la ciutat, com la Mostra de Cuina i Pastisseria, l’entrega del guardó Porta Ferrada d’Or, o la Travessia nedant al port de Sant Feliu. L’any 1991, l’Associació va crear una secció esportiva, amb l’objectiu de donar a conèixer el municipi mitjançant la promoció de la pràctica de l’esport.

La documentació dipositada a l’Arxiu permet resseguir totes aquestes activitats i per aquesta raó esdevé un testimoni significatiu per comprendre l’evolució social i turística de Sant Feliu durant les darreres tres dècades. El conjunt de documentació comprèn 3,8 metres linials que s’inicien en el moment mateix de fundació de l’Associació, el 1982, i arriben fins el 2006. Dins el fons també es conserva un petit conjunt de material audiovisual i fotografies d’algunes d’aquestes activitats.

A la imatge, l’alcalde, Sr. Joan Alfons Albertí, i el president de l’Associació Turística Guixolenca, Sr. Josep Lluís Brusi abans de procedir a la signatura del conveni.

dimecres, 13 de març del 2013

VIII Exposició Filatèlica de Catalunya



El proper divendres 15 de març a les 12 del migdia, a la sala d'actes de l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols, tindrà lloc l'acte de recepció de la senyera que dóna el relleu a Sant Feliu de Guíxols com a seu de la VIII Exposició Filatèlica de Catalunya. L'exposició se celebrarà al Monestir del 21 al 28 de juliol de 2013.

dilluns, 11 de març del 2013

L'Arxiu Municipal col·labora en la promoció turística de Sant Feliu a la revista "Costa Brava Magazine"



En el darrer número de la revista "Costa Brava Magazine", corresponent a hivern del 2013 s'hi pot llegir, en castellà i en anglès, l'article "Una ciudad abierta al mar. Sant Feliu de Guíxols, entre la tradición y la modernidad", signat per l'Ajuntament de Sant Feliu de Guíxols - Arxiu Municipal. L'article, il·lustrat amb espectaculars fotografies antigues del mateix Arxiu Municipal, proposa al lector els diversos atractius culturals i turístics que fan de la ciutat un racó especial que val la pena de visitar. Tal com es diu en l'encapçalament del text, Sant Feliu de Guíxols és una atractiva ciutat catalana de la Costa Brava, en ple Mediterrani, que conserva encara el sabor del seu passat mariner.




Us convidem a llegir aquest article i el conjunt de la revista. “Costa Brava magazine” és una publicació gratuïta, que podeu trobar a l’oficina de Turisme, l’OiAC, la Biblioteca Municipal  i als Centres Cívics.